Een plek waar rust en ruimte de boventoon voeren en de ongerepte natuur wordt omringd door het grootste en meest waterrijke Nationaal Park van Nederland: de Oosterschelde. Door het getij is het landschap altijd anders. Kronkelige polderweggetjes, kreken en dijken, wijd uitgestrekte akkers en pittoreske dorpjes. Ver weg van het massatoerisme is het eiland Tholen een onontdekt stukje Zeeland.

Bij eb zie je de platen en slikken en bij vloed is het een spel van wind en water. Tel daar de kleurrijke onderwaterwereld en de knusse strandjes bij op en een eldorado voor sportduikers, vissers, watersporters en zwemfanaten is compleet. Maar aan wal is het minstens zo mooi.

Ontdek al fietsend of wandelend de mooiste plekjes van het eiland, spot bijzondere trekvogels in het beboste natuurgebied de Pluimpot en geniet vanaf de veertig kilometer lange zeewering van het spectaculaire uitzicht over de Oosterschelde.

Zeeuwen zijn zuinig op hun landschap, cultuur en eigenheid. Ook op het eiland Tholen kunt u daar volop van meegenieten. Duik in de Thoolse geschiedenis in Streekmuseum De Meestoof, kom in De Oranjekamer alles te weten over de historische band tussen Sint-Maartensdijk en het Huis van Oranje, koop Thoolse aardappelen, boluslikeur en andere lokale producten op de unieke streekproductenveiling in Sint-Annaland en geniet in een van de culinaire restaurants van een biefstuk van de Thoolse dikbil of van verse paling uit de Oosterschelde. Het eiland Tholen is Zeeland op z’n puurst.

wulpdal vakantiepark zeeland omgeving