Rendement

Een mooi rendement op je vakantiewoning is prettig. Zeker als je hiervoor gaat investeren in een vakantiewoning. Vakantiepark Wulpdal dat is namelijk een waardevaste investering in de toekomst met een goed rendement. De vakantiewoningen staat op een ruim perceel (eigen grond) en kan op basis van diverse modellen en twee verschillende interieurs naar eigen wens ingericht worden. Alle vakantiewoningen zijn voorzien van zonnepanelen, warmtepomp en standaard vloerverwarming op de begane grond en op de 1e verdieping.

Natuurlijk kunt u uw recreatiewoning nog aantrekkelijker maken door te kiezen uit verschillende opties zoals een oplaadpunt voor een auto, een sauna of bijvoorbeeld een fraaie veranda in de achtertuin. De vakantiewoningen op Vakantiepark Wulpdal worden gebouwd volgens de BENG-norm. Dit houdt in dat de woningen feitelijk nul op de teller hebben. De vakantiewoning kunt u laten verhuren door Belvilla. De prognose rendementen variëren van 4,2,% tot 6,8%. Deze rendementen zijn inclusief 1,5% waardestijging van de vakantiewoning de komende jaren. Zo profiteert u van een goed rendement en groeit uw vermogen.

De voordelen:

  • waardevaste investering
  • financiering mogelijk
  • 100% eigen grond
  • traditionele bouw (heipalen en steen)
  • geen 10,4% overdrachtsbelasting
  • geen notariskosten
  • goed verhuurbaar (niet verplicht)
  • bij verhuur recht op BTW teruggave

Hypotheek recreatiewoning

Een hypotheek voor een recreatiewoning is zeker aantrekkelijk en zeer goed mogelijk als je gewoon de juiste adviseur kan vinden. Een financiering op een recreatiewoning is specialistisch werk en daarom werken wij samen met dé specialisten van Soeverein-ifs.

Door gebruik te maken van het hefboomeffect kunt u zelfs uw rendement verhogen. Soeverein-ifs werkt samen met grote bankinstellingen waaronder BLG (onderdeel van SNS), Volksbank Duitsland enz. Soeverein-ifs biedt hanteert scherpe tarieven voor de rentevast perioden van 5 jaar of 10 jaar. Daarnaast kunt u ook een hypotheek afsluiten met een looptijd tussen de 25 en 30 jaar. Wilt u de overwaarde van uw eigen woning gebruiken, dan verzorgd Soeverein-ifs dat bij vrijwel alle Nederlandse geldverstrekkers.

BTW vakantiewoning

De aankoop van een nieuwe vakantiewoning in Nederland is belast met 21% omzetbelasting (btw). Onder bepaalde voorwaarden kan deze teruggevorderd worden van de belastingdienst. Als u hiervoor in aanmerking wilt komend dan dient u de recreatiewoning (gedeeltelijk) te verhuren een verhuurorganisatie (Belvilla).

U registreert zich dan als ondernemer voor de btw. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is niet nodig. Uw persoonlijke situatie verschilt uiteraard van die van een andere koper van een vakantiewoning. Daarom is een persoonlijk advies met een adviseur van de WEA zeker aan te raden. De heer Johan Mathijssen (Fiscaal jurist/Vennoot WEA) werkt inmiddels al 25 jaar bij de WEA waar klantbelang voorop staat, medewerkers als zeer belangrijk worden gezien en kwaliteit van het werk altijd hoog in het vaandel staat.

Naast de algemene fiscale praktijk houd hij zich bezig met advisering van (aspirant) potentiële kopers van vakantie objecten. In een vrijblijvend gesprek met Johan Mathijssen ervaart u direct zijn expertise waardoor u een duidelijk en onafhankelijk advies krijgt wat in uw situatie de meest verstandige keuze zal zijn.

Vakantiehuis kopen in 7 stappen

STAP 1: ORIËNTEREN

U heeft de eerste stap al gezet en bent u aan het oriënteren op het aankopen van een recreatiewoning. U zit vast met een aantal vragen. Wat is het doel van de aankoop? Wilt u zelf gebruik maken van de woning? Welke locatie is ideaal? Wij helpen u graag in dit proces om tot de
juiste woning te komen.

STAP 2: BEZOEK OPEN DAG

U bent na het lezen van de brochure enthousiast geworden, kom dan een kijkje nemen op ons park of maak een afspraak met de verkopende makelaar.

STAP 3: RESERVEREN

U kunt als aspirant-koper uw interesse kenbaar maken door een vakantiewoning vrijblijvend te reserveren door contact op te nemen met onze makelaars via tel: 085-008 08 09 of verkoop@wulpdalvakantiepark.nl.

STAP 4: AFSPRAAK

Na uw reservering maken onze makelaars een afspraak met u. In een persoonlijk gesprek krijgt u alle informatie over de verschillende mogelijkheden en condities van de aankoop, de prijzen, de meerwerk opties, de fasering van het park, de financieringsmogelijkheden, de fiscaliteiten en de
beheer- en verhuurmogelijkheden van uw vakantiewoning op Vakantiepark Wulpdal.

STAP 5: AANKOOP

Na uw definitieve keuze krijgt u de koop-/aannemingsovereenkomst ter ondertekening aangeboden. Indien gewenst, is voor u als koper een financieringsvoorbehoud opgenomen.

STAP 6: PASSEREN AKTE

De projectnotaris zal u uitnodigen om de akte van levering en eventueel de hypotheekakte op het kantoor te laten passeren. Dit gebeurt uiterlijk binnen 8 weken nadat u de koop-/aannemingsovereenkomst heeft ondertekend.

STAP 7: OPLEVERING EN OVERDRACHT

Wanneer de woning gereed is voor het gebruik, wordt deze aan u als koper opgeleverd en officieel overgedragen. Voor deze oplevering ontvangt u tijdig een uitnodiging. Indien u zelf niet aanwezig kunt of wenst te zijn, kunt u de oplevering via een machtiging laten verzorgen door een
bouwkundig bureau. In het geval van verhuur stelt u de woning na oplevering verhuurgereed ter beschikking aan Belvilla.